Onze kandidaten

••• onze kandidaten •••

Deze pagina wordt snel aangevuld met meer kandidaten, uitgebreidere biografie en foto's.

De volgorde is willekeurig en kan veranderen.

Shelly Lanckaerts

(22 jaar)

 

Shelly is opgegroeid in een kansarm gezin en werd op haar 14e in een instelling geplaatst. Na jaren in de jeugdinstelling werd ze op haar 18de op straat gezet zonder inkomen, zonder sociaal vangnet. Alleen. Ze kreeg enkele maanden een uitkering van het OCMW en schreef zich in aan de Universiteit met een beurs. Daarop werd ze door het OCMW geschorst omdat ze ‘niet beschikbaar was voor de arbeidsmarkt’. Ze heeft geen enkel inkomen.

Louise Verbeelen

(64 jaar)

 

Louise is weduwe. Ze is haar hele leven huisvrouw geweest. Haar overleden man was gepensioneerd postbode. Zij ontvangt een overlevingspensioen van 960€.

Dirk Vandenbroeck

(58 jaar)

 

Dirk werkte bij BACOB. Omdat hij daar een hypotheeklening wou, was hij verplicht ARCO-aandelen te kopen. Omdat die die hem werden voorgesteld als ‘veilig sparen’ stak hij als goede huisvader al zijn spaargeld en dat van zijn gezin (vrouw en 2 kinderen) in ARCO. Na het faillissement van Dexia, bleken die helemaal niet veilig en waren ze niets meer waard. Het spaargeld is verdwenen.

Joanna Van Rompaey

(51 jaar)

 

Joanna werkt sinds haar 17de als kassierster. Eerst voor GB en toen haar supermarkt sloot en later als zelfstandige winkel opnieuw openging, veranderde haar CAO en moest ze goedkoper komen werken. Ze kreeg ineens ook onregelmatige uren. Daarna werd GB overgenomen door Carrefour waar ze ontslagen werd.

Shakira Farsan

(31 jaar)

 

Shakira is gevlucht uit Libië na de bombardementen door Belgische F16’s daar. Met haar man Abu (32) en hun zoontje Youssef (9) en hun dochtertje Aicha (6) waagden ze in een rubberboot de overtocht over de Middellandse Zee. Shakira was in Libië ingenieur maar werkt hier als poetsvrouw. Haar man vindt geen werk. Ze vinden op de private huurmarkt ook geen woning.

Frans Dedecker

(48 jaar)

 

Frans was lasser. Hij verloor bij een echtscheiding zijn huis, werd depressief en verloor kort daarop zijn werk. Hij is nu bijna drie jaar dakloos. Hij heeft geen inkomen.

Marie-Rose Mertens

(38 jaar)

 

Marie-Rose is een alleenstaande vrouw met drie kinderen. Ze leidt aan fibromyalgie en CVS. Daardoor is ze arbeidsongeschikt. De medicatie en behandelingen zijn erg duur. Haar drie kinderen willen graag hoger onderwijs aanvangen en worden daar door hun school ook toe gestimuleerd.

Saskia De Neuter

(29 jaar)

 

Saskia studeerde Grafische Vorming en Beeldende Kunst aan de Academie. Ze is erg getalenteerd en heeft al twee kleine tentoonstellingen achter de rug. Haar werk wordt gewaardeerd maar is nog niet voldoende bekend en wordt dus niet voldoende gekocht. Ze werk deeltijds in aan café om rond te komen.

Peter De Pauw

(48 jaar)

 

Peter runde als zelfstandige een succesvol koerierbedrijf. Met zijn moto en een kleine bestelwagen bezorgde hij hoofdzakelijk documenten en kleine pakketten. Tot hij door een vrachtwagen bij een dodehoekongeval werd aangereden. Hij was ernstig gewond en door de bijzonder lange revalidatie van 11 maanden ging zijn bedrijf failliet. Hij heeft een berg schulden maar nauwelijks inkomen.

Jouw naam hier?

(leeftijd)

 

Kort je verhaal.

Maryam Hassouni

(32 jaar)

 

Maryam is een in België geboren vrouw van Marokkaanse origine. Ze is zelf niet meer gelovig en daarom gescheiden van haar erg religieuze man. Ze staat er alleen voor met twee kleine kinderen. Ze heeft alleen een diploma secundair onderwijs en wil graag opnieuw gaan studeren. Ze wil vroedvrouw worden en liefst gynaecologe omdat ze andere vrouwen wil bijstaan en helpen.

Familie of 'n bekende?

(leeftijd)

 

Hier kort haar of zijn verhaal waarom zij beter in het parlement zou zitten dan de beroepspolitici.

contacteer ons

 

Email: info@volksbeweging.be

Phone: 0486 499 453

VolksBeweging.be

Copyleft. Delen mag zonder winstoogmerk

volg ons, deel onze berichten

 

Op facebook, mediarevolt en twitter